dissabte, 18 d’octubre del 2008

No news, good news

Després d'uns quants dies aquí, les novetats cada cop són menys, però avui ha estat el meu primer dissabte i amb 2 dels meus companys (el turc i l'australià) hem fet allò que fan els americans en dissabte: anar al "mall". Que com és? Doncs igual que els que tenim a casa nostra. Els centres comercials són un invent dels USA i els hem imitat tal qual.

Hem dinat a la Cheesecake Factory (http://www.cheesecakefactory.com). Els plats són enormes però estava tot molt bo. El pastís de formatge que hem triat per a compartir (més que suficient tenint en compte la mida de les porcions) era una novetat: SNICKERS® BAR CHUNKS AND CHEESECAKE. Mmmm... I consti que no sóc gaire de pastissos jo, però aquesta gent en sap.

Després de dinar i fer la passejada de rigor pel "mall", on han "caigut" dos llibres al Barnes & Noble i he comprovat que els meus companys no coneixen en Paul Auster (!), hem trobat una gelateria italiana (suposadament) i (oh, maravella!) tenien una cafetera de veritat. M'he demanat dos "1-shot espresso" seguits (sí, ja sé que podia haver demanat un 2-shots d'entrada, però...) i el meu nivell de cafeïna en sang ha recuperat el mínim establert per a la supervivència.

Per cert, una de les coses bones dels ianquis és que tenen un sistema d'inspecció de bars i restaurants que els dóna una qualificació que han de penjar a un lloc visible. Pel que m'han explicat, si els donen una "C 70" (el mínim per a que no et tanquin el local), el lloc "visible" pot ser dins del lavabo de les dones (!). La Cheesecake Factory tenia una "A 101.1" que és a prop del màxim (A 102).

Si us pregunteu què han fet els altres 2 companys meus, us ho dic: l'un (l'alemany) ha anat a la seva bola, però ens l'hem trobat al "mall". L'altre (l'austriac) hi ha anat a primera hora, s'ha comprat un Mac a l'Apple Store i ha decidit quedar-se tot el dia a l'apartament amb la joguina nova. Sembla que ser d'IBM en aquest país té algun avantatge: ha aconseguit un 10% de descompte. Tot i amb això, els Mac segueixen tenint preus prohibitius. Jo he mirat un emissor FM d'aquests que s'enganxen a l'aipot per a sintonitzar-lo al cotxe i m'han semblat més cars que a la FNAC.

Al "mall" també és on he vist la primera (!!!!) persona fumant. Com que no es pot fumar gairebé enlloc, costa de veure'n. De fet, ja havia perdut la consciència de que els fumadors existeixen. Apunteu-ho també a la llista de coses bones.

Demà pot ser un dia interessant. Anem tots plegats a la North Carolina State Fair (http://www.ncstatefair.org/2008). Un event de l'amèrica autèntica amb carrera de porcs inclosa! Espero poder fer fotos i il·lustrar el bloc com cal. Ja sé que només amb lletra queda tristot, oi?

I per acabar: l'altre cap de setmana, me'n vaig amb el meu "teammate" australià a Nova York. Acabem de comprar els bitllets i fer la reserva d'hotel! Compartint habitació m'estalvio algun euro, perquè l'avió s'ha encarit moltíssim (un 50%) des del primer cop que vaig mirar els preus.

Apa, sigueu bonets.